Over ons

Welkom op de Maritieme Academie Harlingen! Wij zijn een school met ongeveer 150 VMBO en 350 MBO leerlingen en maken deel uit van de Dunamare onderwijs groep.

De Maritieme Academie Harlingen staat voor avontuur op het water, aangevuld met boeiende theorie. De academie beschikt over drie opleidingsschepen voor het vmbo en een full mission simulator voor de binnenvaart. Veel van onze leerlingen wonen in huisvesting, die aan onze school is verbonden. Zo kunnen zij zich optimaal voorbereiden op de praktijk, waarbij zij in veel gevallen als bemanningsleden met elkaar op een schip zullen wonen. In 2024 betrekken we onze spiksplinternieuwe huisvesting, met onder meer een restaurant, conferentiezaal en koffiecorner.

Als een vis in het water

Naast vmbo-onderwijs verzorgen we ook maritiem contractonderwijs: cursussen en trainingen aan mensen die werkzaam zijn in de maritieme wereld, met als doel hun vakkennis bij te scholen of op peil te houden. Mbo- en hbo-leerlingen kunnen terecht bij het trainingscentrum dat op ons terrein ligt. Door het afwisselende onderwijsaanbod en het maritieme leven, voelen onze medewerkers zich op onze school als een vis in het water!


Bij Maritieme Academie Harlingen is de volgende vacature beschikbaar: